Nieuwsbrief Juni 2020

Beste zwemmers, Beste ouders,

Sinds de sluiting van het zwembad hebben zowel de trainers als de monitoren er alles aan gedaan om de zwemmers actief te houden (Messenger groep, mails, Facebook, …).  Met de start van de buitentrainingen zijn we dan echt in actie kunnen schieten. Competitiezwemmers zijn op 18 mei begonnen met 3 sessies per week. Snel nadien konden we onze activiteiten uitbreiden naar de zwemschool zwemmers (elke zaterdag). Velen onder jullie hebben hier positief op gereageerd, waarvoor dank. Ter info: we zijn de enige club bij de Vlaamse Zwemfederatie die op regelmatige basis buitentrainingen organiseert voor competitiezwemmers EN zwemmers uit de zwemschool.

Zoals jullie al vernomen hebben in de media zal hoogst waarschijnlijk het zwembad opnieuw openen op 1 juli. We wachten nog op instructies van de overheid en de stad Vilvoorde ivm de praktische afspraken. Het bestuur heeft op regelmatige basis contact met de Vlaamse Zwemfederatie en de Schepen van Sport van de stad Vilvoorde.

Ons doel is om gedurende de maand juli (tem 2 augustus) zwemlessen te organiseren voor zowel de competitiezwemmers als voor ALLE kinderen van de zwemschool. Vermoedelijk zullen we het uurrooster wat moeten aanpassen, hierover zullen we jullie zo snel mogelijk informeren.

Binnen enkele dagen zullen jullie meer informatie krijgen over de herinschrijvingen voor het seizoen 2020-2021. Het lidgeld voor het nieuwe seizoen blijft ongewijzigd. De inschrijvingen zullen vanaf nu wel verlopen via een ander platform.

In de zwemschool zullen alle kinderen voorlopig in dezelfde groep blijven. Er zal een evaluatie zijn van het niveau juist voor de Herfstvakantie met de mogelijkheid om over te gaan naar de volgende groep.  Hierover volgt later meer.

Tot slot: Deze periode was zeker niet gemakkelijk. We hebben onze gewoontes moeten aanpassen, onze zwemmers hebben andere activiteiten moeten zoeken, ouders hebben zich anders moeten organiseren, scholen werden gesloten… Toch bleven wij steeds positief denken en hopen we dat het leven min of meer terug zijn normale gang kan gaan mits enkele kleine aanpassingen. Sporten blijft daarin een belangrijke rol spelen.

We danken jullie voor jullie steun en begrip tijdens de afgelopen maanden.

 “Samen zijn we sterk”

 Het bestuur