KVZP

start seizoen 2021 – 2022

Start seizoen 2021 – 2022

Beste zwemmer,
Beste ouders,

Binnenkort start het nieuwe seizoen. Allereerst wil ik de nieuwe leden van harte welkom heten.

Samen met de sportdienst en de Schepen van Sport hebben we er alles aan gedaan om een optimaal uurrooster in elkaar te steken. Tijdens de maand september is het uurrooster nog licht afwijkend voor enkele groepen. Als alles goed blijft gaan, kunnen we vanaf oktober terug naar het klassieke uurrooster.

Sinds vandaag hebben we ook een nieuwe website! Er werd door onze webmaster hard aan gewerkt. Ga zeker een kijkje nemen op www.kvzp.be
Op onze website staat bij de nieuwsberichten ook deze mail. 

Alle zwemlessen van de zwemschool starten op zaterdag 4 september.

Om jullie goed en volledig voor te bereiden op het nieuwe seizoen, zetten wij hieronder nog enkele zaken op een rijtje. Neem ze even door, dan zijn er geen misverstanden.

Wanneer kan ik mijn lidkaart afhalen? 
De lidkaarten worden VOOR de eerste les uitgedeeld. Ze dienen afgehaald te worden in het zwembad op woensdag 1 september tussen 19u20 en 20u30. Wie zijn kaart niet heeft opgehaald, zal niet kunnen deelnemen aan de eerste les. De lidkaart kan dan afgehaald worden tijdens de eerste les. De zwemmer kan pas de les nadien starten. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt!

Scannen lidkaart:
Bij het betreden van het zwembad wordt de lidkaart gescand. Hiermee wordt de aanwezigheid van de kinderen geregistreerd. Zo moeten de monitoren dit niet aan de rand van het zwembad doen waardoor er meer tijd is om te zwemmen. Het is dus belangrijk om de lidkaart altijd bij te hebben en klaar te houden aan de deur. Op de lidkaart staan ook de GSM-nummers van de ouders. Het is daarom belangrijk dat de lidkaart te allen tijde bij de zwemmer blijft (in de zwemzak bijvoorbeeld). 
Een extra lidkaart kan besteld worden in onze webshop 

Uurrooster lessen: (klik hier) 
We vragen steeds om 15 minuten voor de start van de les aanwezig te zijn10 minuten voor de start van de les zullen we binnen gaan. Zo hebben de kinderen voldoende tijd om zich om te kleden en kunnen de lessen op tijd beginnen. Zoals tijdens vorige seizoen, komen de kinderen naar het zwembad met hun badpak reeds aan. Vijf minuten voor aanvang van de les sluiten wij de groepsdeur en laten wij geen kinderen meer binnen of ouders meer buiten, dit om de veiligheid van de lessen te kunnen garanderen.

Mondmasker:
Het dragen van een mondmasker is verplicht in het hele gebouw. Zonder mondmasker krijgt u geen toegang.

Kleedkamers:
Dit jaar mogen enkel de ouders van de groepen Roos de kinderen begeleiden tot in de kleedkamers. Gelieve de juiste kleedkamers te gebruiken, de groep staat op de deur vermeld. Eens de zwemmers klaar klaar, wachten ze rustig in de gang op de monitoren.  Kinderen nemen een douche voor het zwemmen, maar niet na het zwemmen.

Cafetaria:
Normaal gezien zal op zaterdag 4 september de Cafetaria terug geopend zijn. Je kan danterug genieten van een drankje en een snack en dit dankzij de inzet van enkele ouders die vrijwillig de cafetaria openhouden. Het assortiment zal aangepast worden in functie van de vraag. De verkoop van deze dranken wordt volledig beheerd door de zwemclub en de opbrengst ervan zal volledig besteed worden aan de werking van de club. Het consumeren van drankjes die van thuis zijn meegebracht, is niet toegestaan.  We vragen om de tafels en stoelen niet te verplaatsen en steeds alles proper te houden.

!!! Kinderen zijn enkel toegelaten in de cafetaria in het bijzijn van hun ouders.

Badmuts:
Zwemmers die van groep veranderen zullen een nieuwe badmuts krijgen samen met hun lidkaart. Is je badmuts stuk? Je kan een nieuwe kopen bij Peggy.

Materiaal en uitrusting:
Elke zwemmer dient steeds zijn badmuts bij te hebben. Een zwembril is pas toegestaan vanaf de groep ‘Groen’  (of met een medische attest). We vragen aan de zwemmers van de groep ‘Rood’ om hun eigen zwemvliezen mee te nemen. Bij de groep ‘Paars’ moeten de zwemmers een plank + pull buoy + zwemvliezen bij hebben voor elke les.

Parking:
Het is niet toegelaten om met de auto tot voor de poort van het zwembad te rijden. Bovendien is dit gevaarlijk voor de kinderen die uit het zwembad komen. Gelieve uw kinderen te voet af te zetten aan de deur van het zwembad.

Wij vragen jullie om zo vaak mogelijk aanwezig te zijn tijdens de lessen. Kan je niet komen door ziekte of een andere reden? Stuur dan een mailtje naar zwemschool@kvzp.be.

Vragen?
Stuur een mailtje naar zwemschool@kvzp.be. Wij beantwoorden alle mails zo snel mogelijk. 

Namens het voltallige team monitoren en het bestuur hopen wij er een leuk en sportief seizoen van te maken!