KVZP

Zwemschool

 

Kinderen kunnen zich vanaf 3 jaar tot en met 8 jaar inschrijven in onze zwemschool. Uw kind kan echter slechts lid blijven tot de leeftijd van 12 jaar, daarna gaat zij/hij automatisch over naar de competitiegroep of recreatiegroep. Er staat een heel team enthousiaste gediplomeerde lesgevers klaar om de kinderen op een aangename en veilige manier te leren zwemmen. Beginnend bij watergewenning, daarna kleuterzwemmen en uiteindelijk leren ze de 4 zwemstijlen: rugslag, schoolslag, crawl en vlinderslag.

De zwemschool bestaat uit zeven verschillende niveaus: roos, geel, groen, oranje, blauw, rood, & paars. Om een goede kwaliteit van de lessen te garanderen, is het aantal kinderen per groep beperkt. Omdat de zwemschool uit meer dan 240 leden bestaat, is er nog eens een opdeling in 3 groepen. Groep A, B & C (cfr uurrooster – momenteel aangepast, zie nieuwsbericht).

Opdat uw kind goed kan evolueren is het belangrijk dat zij/hij regelmatig komt. We rekenen er dan ook op dat de kinderen 2 keer per week proberen aanwezig te zijn. De aanwezigheden worden elke les opgenomen aan de ingang door middel van het scannen van de lidkaart. Wanneer het kind minder dan 75% van de lessen aanwezig is, heeft de club het recht om de plaats aan een ander kind te geven. Het lidgeld wordt nooit teruggestort.

De kinderen gaan over naar onze competitie-afdeling wanneer ze de doelstellingen van de laatste groep hebben behaald. We hebben zwemmers die al op de leeftijd van 8 jaar kunnen over gaan naar de competitiegroep. De leeftijd maakt dus niets uit, maar hoe jonger een kind begint, hoe gemakkelijker zij/hij het zal hebben om te evolueren. (cfr. Competitie)